Alla människor, vuxna som barn, är i behov av kläder för att hålla oss varma. Som förälder kommer man snabbt att upptäcka att barn är i behov av betydligt fler plagg än man själv, speciellt när barnet är mycket litet. Inte nog med att det kommer att bli en hel del kräk och andra skumma fläckar på plaggen, så blir de även utslitna och för små alldeles för fort.

[IMAGE=dEC0o6dEUxbO.jpg]

Att tvätta kläderna med jämna mellanrum är naturligtvis viktigt för att vi ska kunna fortsätta använda oss av dem, men är det någon skillnad på hur man ska tvätta barnkläder till skillnad från kläder för vuxna? Hur är det med kläder till bebisar? Bebisar har mycket känsligare hud än större barn, trots allt.

[IMAGE=fcS7aGeA6sdk.jpg]

Smarta tvättråd för bebiskläderna

[IMAGE=cKP4hIeSO4oo.jpg]

Här nedan har vi samlat en lista på riktigt bra tips som du kan använda dig av när du ska tvätta din bebis kläder. Syftet med tipsen är att värna om ditt barns ömtåliga hud, men också att du ska bli mer miljömedveten och ha ett mer hållbart tänkande.

1. Tvätta innan användning

Det här är ett mycket viktigt tips som man aldrig bör vika från. Du ska alltid se till att du tvättar upp din bebis kläder innan du låter barnet använda dem. Det är inte alla kläder som är tillverkade i ekologisk bomull och då är risken för skadliga kemikalier väldigt stor. När du tvättar upp kläderna ser du till att bli av med resterna och kan på så sätt undvika obehag hos din lilla bebis i form av allergier och utslag.

2. Rätt tvättmedel

Du vill att bebisens kläder ska dofta lika gott som dina egna, men här är det bäst att välja ett helt annat tvättmedel. Det finns tvättmedel som är specifikt framtagna för just bebiskläder. Dessa är milda, miljövänliga och neutrala i doft. Dessa tvättmedel är vanligtvis även tillverkade på ett sådant sätt att de ska vara extra skonsamma mot känslig hud. Säkerställ även att tvättmedlet är fritt från parfym, andra doftämnen och färgämnen.

3. Läs på etiketten

Visst kan det låta uppenbart, men det är inte alltid som man faktiskt läser på etiketten innan man tvättar upp ett klädesplagg. När du tvättar bebiskläder är detta något som du bör göra. För det första kommer du att få information om hur du ska tvätta plagget, men du kommer även att se hur du ska torka det. Genom att följa instruktionerna kommer kläderna att hålla mycket längre.

4. Sortera som vanligt

Vi vet hur mycket bebiskläder det kan bli på bara någon dag och vi vet också hur jobbigt det är att sortera, men precis som du sorterar dina egna kläder i mörk och ljus maskin bör du göra detsamma även här.