Att fylla år eller gå på en stor fest är lite extra speciellt när man är liten. Även när barnet inte är stort nog att komma ihåg sina födelsedagar är det stora milstolpar för både föräldrar och nära och kära. Det är en dag man kan klä upp sig själv och sitt barn lite extra för att ta fina bilder och göra dagen extra speciell. Du kan till exempel välja en tröja eller body med ett roligt tryck eller en festlig färg.

Låt barnet vara med och planera födelsedagen

När barnet blir så stort att hen kan välja kläder är det en god idé att låta denne själv vara med och planera sin födelsedag, inklusive vad barnet vill ha på sig. Du kan antingen ta med ditt barn till en butik och låta honom eller henne välja ut en ny outfit eller ta fram förslag ur garderoben där hemma. Barnet kan också få vara med och planera allt från tårta till vem som ska bli inbjuden till firandet. På sajten Invajt kan ni tillsammans göra personliga inbjudningskort direkt på telefonen och skicka ut. Det lönar sig både för ekonomin och klimatet.

Bestäm ett tema och låt barnen klä sig efter det

Om ni vill ta det ett steg längre kan ni ha maskerad eller bestämma ett tema för födelsedagsfesten och sedan får alla barn klä sig efter det. Välj gärna något som barnet gillar och som är lätt för gästerna att förhålla sig till. Barnkalas ska absolut inte förknippas med någon stress utan vara en rolig dag för alla inblandade. Om ni ska vara gäster på ett barnkalas kan det vara en fördel att ta med ett ombyte för man vet aldrig vad som händer under dagen.