Halloween fanns från början inte i Sverige. Det är egentligen en irländsk tradition som sedan tagits med till USA där den är väldigt populär. Och eftersom Sverige är rätt så amerikaniserat så har halloween nu rotat sig hos oss också. Både barn och vuxna klär ut sig på halloween och firar de döda, och du kan hitta roliga halloweendräkter för barn både online och i butikerna.

Vad vill dina barn klä ut sig till?

Under halloween kan du i stort sett klä ut dig till vad som helst. Många barn gillar att klä ut sig till spöken och monster eller kanske ha en “vanlig” dräkt och sedan sätta som en kniv i ryggen eller liknande för att få till den där otäcka looken. Eftersom dräkten endast ska bäras vid ett tillfälle och förmodligen inte två halloween-år i rad så vill du som förälder kanske inte lägga stora summor på en dräkt. Du hittar en rad coola halloweendräkter barn på Partykungen online där dräkterna är roliga och priserna låga. Det finns många modeintresserade barn som har en idé redan långt innan halloween vad de vill ha på sig. Så kika in på sortimentet redan i god tid så får du de bästa halloweendräkter för barn.

Baka spöktårtor till halloween

Det är inte bara kläder som är roliga att skaffa till halloween, barn gillar vanligtvis också att baka saker som påminner om spöken, monster och mördare. Du behöver inte göra en jätteavancerad tårta, det räcker med att baka en kladdkaka eller en vanlig sockerkaka och sedan lägga krutet på toppen och dekorationerna. Köp sockerpasta och marsipan och låt barnen forma små figurer själva. Hitta spännande karamellfärg och doppa dekorationerna i choklad. Det finns hur mycket som helst att göra om ni vill göra roligt halloweengodis.

Ställ till med halloweenfest

Är du sugen på att ställa till med en brakande halloweenfest? Det kommer barnen sannerligen att älska. Men en sådan fest kan bli dyr. Gå gärna ihop ett gäng föräldrar för att dela på kostnaderna. Mat och bakverk kan ni köpa tillsammans men det är också spännande att göra bakverken och laga maten ihop. Det blir både skojigare och billigare. Låt barnen vara med och skapa för att få utlopp för sin kreativitet.

Det kan också vara kul att faktiskt sy några av halloweendräkter till barnen själva. Är det många barn tar det naturligtvis för mycket tid men om du har tid och lust så kan du skapa riktigt unika dräkter. Eller så tar du halloweendräkter som redan finns och syr om dem eller adderar detaljer till dem. Kanske har barnen redan någon gammal maskeraddräkt undanstoppad på vinden? Ta fram symaskinen för att se om du kan göra något kul av den.