Som förälder lägger vi ner en hel del tid på att handla rätt kläder för våra barn. Men barn växer ur sina kläder oerhört fort och många inser inte hur mycket kläder barnen egentligen har i garderoben tills det är dags att flytta. Att flytta är oerhört spännande och roligt men innebär samtidigt otroligt mycket jobb, stress, planering och tidspress. När du flyttar med barn krävs mycket tidig planering, gärna flera månader före flytten.

Rensa ur garderoben

Börja i god tid med att rensa ur garderoben. Det är både kostsamt och onödigt att flytta med en massa kläder som barnen vuxit ur eller som inte används. Bäst är att sälja eller ge bort urväxta barnkläder till välgörenhet. Eftersom barn växer fort är barnkläder vanligtvis inte utslitna och kommer att komma till glädje hos en annan barnfamilj. Passa också på att göra dig av med dina egna kläder och saker du inte längre behöver. Ju mer förberedd du är inför din flytt desto smidigare och enklare kommer det att bli.

Barnvakt och flyttstädning

Att flytta är otroligt stressigt och att flytta med barn gör det inte lättare. Det kan vara en god idé att skaffa en barnvakt (kanske någon god vän eller nära släkting kan hjälpa till) som barnen kan stanna hos under några dagar så att du som förälder kan fokusera på flytten. Ett otroligt stort jobb som många med rätta bävar inför är flyttstädningen. Varför inte låta Qleano, som är experter på flyttstädning, ta hand om din städning i stället? Oavsett om du behöver städa ett hus, bostadsrätt eller hyresrätt kommer du att få en riktigt bra flyttstädning utförd via Qleano. En flyttstädning innebär att alla ytskikt måste rengöras plus badrum, vitvaror, spis och ugn, skåpdörrar, hyllor, garderober, golv och fönster. Qleano kommer att guida dig genom din flytt, se till att din flyttstädning utförs med ett glänsande resultat och att du kommer att bli hundra procent nöjd. Dessutom får du även 14 dagars garanti.

Flyttlådor

Köp flyttlådor och börja packa saker och kläder som inte används i god tid innan flytten. Ställ de packade flyttkartongerna på ett säkert sätt så att de inte kan välta. Bäst är att organisera alla färdigpackade och märkta flyttlådor i ett rum som barnen inte kommer åt. Även om en flytt är stressig måste man alltid tänka på säkerhet när det gäller barn. Ett tips är att låta barnen packa sin egen låda vid flytten (med sina käraste ägodelar) som barnen själva kan packa upp i den nya bostaden. Det kommer att ge barnen en fin hemkänsla redan första dagen.

Att flytta är normalt

Att en familj flyttar någon eller några gånger under ett barns uppväxt är helt normalt. Det är givetvis en stor skillnad om du flyttar inom ett närområde eller om du flyttar till en annan del av Sverige eller utomlands. När du flyttar med barn och har gjort bra förberedelser kan en flytt bli en del av barnens sociala utveckling. Som förälder bör du inte oroa dig allt för mycket eftersom barn justerar sig snabbt till nya miljöer. De kommer att skaffa sig ett nytt spännande liv på den nya orten snabbare än du tror.