Som alla småbarnsföräldrar känner till så växer barnen med en hastighet som gör att det inte alltid är så lätt att hänga med i svängarna. Det här visar sig främst på kläder och skor där ett nyinköpt plagg snart kan vara alldeles för litet, vilket förstås innebär att nya plagg måste införskaffas – och det snabbt. Barnkläder är sannerligen ett kapitel för sig och köper man alltid helt nya plagg blir det en kostsam historia. De många inköpen innebär att det ganska snabbt bildas ett berg barn- och babykläder i garderoberna som så att säga passerat bäst-före-datumet för användning.

[IMAGE=cmOjkNdIo0kt.jpg]

Förse släkten med kläder

[IMAGE=fNkLFFfj7a1W.jpg]

Här finns det i huvudsak två alternativ; antingen att sälja kläderna eller att ge bort dem. Alternativt, förstås, att låta dem ligga kvar och ta plats – men det känns inte så särskilt lockande. Finns det småsyskon med i bilden är det klassiskt att låta dem ärva de kläder som storebror eller storasyster har vuxit ur. Likaså kan det finnas andra småttingar i släkten som tacksamt tar emot sådant som kusiner, sysslingar med flera tidigare använt.

[IMAGE=fO3wq8b87Qmw.jpg]

Sälja för att köpa nytt

Eftersom det ofta handlar om så stora mängder kläder kan det dock kännas frestande att lägga ut en del av dessa till försäljning. Många använder därför sajter som Tradera och Blocket för att kunna tjäna en hacka på sådant som trots allt inte längre används. Pengarna som kommer in kan antingen användas till nya kläder, eller förstås till valfria inköp. Kanske är det exempelvis dags att fräscha upp bostaden genom att måla eller tapetsera? Hos Familjetapeter hittar du tapeter av alla de slag för dina rum. Vad gäller inköp av barnkläder ska du absolut överväga att köpa begagnat, eftersom du kommer mycket billigare undan än vid köp av det som är helt nytt.

Att sälja kläder på nätet är otroligt enkelt. Du väljer till att börja med var någonstans du vill sälja och sedan är du snart igång. Ett tips är att försöka ta så bra bilder av plaggen (eller skorna) som möjligt och att gärna lägga ut fler bilder på samma “vara” om det tillför köparen något. Lägger du upp föremålen hos en auktions-baserad sajt kan det vara bra att sätta ett lågt utgångspris, eftersom du då vanligen får fler budgivare. Att skicka fraktfritt kan också vara lockande för en köpare, men självklart ska du inte gå i förlust på det du säljer. Försök också att sälja flera plagg på samma gång så slipper du lägga ut alltför många separata annonser.

Något som har blivit alltmer populärt är att sälja begagnat på egenarrangerade loppisar, eller hos särskilda butiker där du lämnar in varorna och sedan får köpesumman minus den provision som butiken tar ut.