Som förälder till mindre barn är du säkerligen redan medveten om att den största konsumtionen handlar om barnkläder. Barn växer snabbt och på bara några månader behöver garderoben bytas ut. När de är mellan 0-24 månader växer de som mest, men nya kläder kommer behövas fram till den dag som ditt barn har vuxit helt klart.

Innan du har blivit förälder för första gången är det svårt att förstå hur mycket kläder som faktiskt behövs och hur snabbt du kommer behöva byta ut dessa. Har du fått hjälp att bli gravid med nordicivf.se är du antagligen redan införstådd med att föräldrarollen kan vara en riktig kamp och att det finns perioder där det kan bli kämpigt. Hos nordicivf.se kan du som har svårt att bli gravid på egen hand få professionell hjälp för att lyckas. Däremot får du ingen hjälp med barnets alla kläder, men det visste du nog redan.

Så sparar du pengar på barnkläderna

Oavsett om du precis fått ditt första barn eller om du har ett barn i förskoleålder kan du använda våra smarta och enkla knep för att hålla nere kostnaderna.

  • Handla second hand istället för att handla nya kläder från butikerna. Idag finns det både loppmarknader såväl som butiker som erbjuder second hand-kläder i gott skick. Du hittar många populära märken som PO. P och Newbie.
  • Har du äldre syskon hemma så se till att spara kläderna till nästa barn! Du kan även fråga kusiner, vänner eller syskon om de har några kläder som deras barn vuxit ur.
  • Leta på loppmarknader och second hand som ligger avsides och skippa “andrahands”-butiker i gallerior, eftersom priserna fortfarande kan ligga ganska högt.
  • Köp en storlek större så finns det lite växtmån för ditt barn. Under tiden kan du med fördel kavla upp ärmar och ben om de är för långa.