Tiden går outgrundligt fort när det gäller barn. Plötsligt är din lilla bebis så stor att han eller hon ska ge sig ut på klassresa. Inför en sådan finns det en hel del saker att tänka på. Hur ska resan finansieras och vilka kläder behöver finnas med i väskan?

Idag finns många smarta sätt att finansiera sin klassresa på. Ett av de populäraste är att använda sig av saljdirekt.se där barnen genom att sälja kvalitetsvaror kan finansiera hela eller delar av sin klassresa själva. En bonus är att ett sådant uppdrag skapar både ansvarskänsla och ekonomisk förståelse hos barn.

Mer rättvist att finansiera klassresan genom försäljning

En annan anledning till att det är bra att använda sig av Sälj Direkt är att det är en mer jämlik lösning. Som bekant kommer barn i en klass från många olika familjer där vissa har det gott ställt och vissa har det sämre. Om en klassresa ska finansieras med hjälp av bidrag från föräldrarna kan det lätt skada familjer som inte har så god ekonomi. Det är viktigt att komma ihåg att för vissa kan en hundralapp vara skillnaden mellan mat på bordet och hunger. När barnen själva får ta ansvar för att dra in pengarna till resan skapas istället en teamkänsla där alla hjälps åt och peppar varandra. Vänder man sig dessutom till ett företag som har bra och användbara varor som Sälj Direkt kommer alla att kunna göra en bra förtjänst, även de som kanske bara vågar sälja till vänner och bekanta.

Packa rätt kläder

När resan är betald är det dags att åka iväg. Då vill du naturligtvis att ditt barn ska ha rätt klädsel för varje tillfälle. Var noga med att packa med tillräckligt med underkläder och strumpor och lägg gärna med några extra exemplar. Fundera sedan lite på vilka aktiviteter som kommer att finnas med på resan. Om barnen ska vistas utomhus mycket är oömma skor, regnställ och varma kläder ett måste. Se också till att packa ned lite finare plagg om det vankas besök på museum eller middag på restaurang. Sträva efter att ditt barn ska känna att det finns något bekvämt att ta på sig vid varje tillfälle.