Ditt barn behöver oftast nya kläder inför nästan varje säsong. Barn sliter inte bara ut sina kläder mycket snabbare än vuxna, utan växer även ur dem på ett kick. Förutom nya kläder kanske barnet är i behov av andra prylar. Är det vintern som kommer kanske nya skridskor, hjälmar och skidor är intressant och på sommaren kanske det är en ny cykel som gäller. Att handla nya kläder och saker inför varje säsong sliter mycket på plånboken, men det påverkar även miljön på ett negativt sätt.

[IMAGE=cYLR25czXsIF.jpg]

Att handla begagnat har blivit alltmer populärt och det finns mängder med fördelar. Inte nog med att du gör miljön en jättestor tjänst du ser även till att spara in på pengarna. Det är bättre att köpa något som redan är producerat än att fortsätta konsumera och på så sätt sponsra tillverkningen av nya klädesplagg. Här har vi samlat ihop några goda råd som du kan använda dig av när du ska köpa begagnat, till exempel vad du bör satsa på och vad som är bra att undvika. Är det något som du är i behov av som du vet med dig att du måste köpa nytt kan du kika in på https://www.bigbaby.se för mängder med härliga barnprodukter.

[IMAGE=emuRJPeOdUEI.jpg]

Tänk på detta

  • Visst är det viktigt att storleken på kläderna eller skorna passar ditt barn, men storleken är inte alltid allt. Se till att mäta barnet innan så att du vet vilka mått som gäller. Det är inte helt ovanligt att vissa klädesplagg är märkta med mått istället för storlekar.
  • Besök second hand butiker ofta och titta även på de butiker som finns tillgängliga på nätet. Utbudet av plagg uppdateras ständigt och att få in varor på rullande band hör inte till ovanligheten.
  • Är det något som du verkligen vill ha? Vänta inte! Chansen att det skulle komma in ett exakt likadant plagg eller vara är väldigt liten. På så sätt är varje produkt unik.
  • Följ samma trend när det gäller de barnkläder som du redan har eller som barnet har vuxit ur. Släng inte kläder som är fräscha och hela utan skänk plaggen vidare till insamlingar eller second hand butiker så att de får leva längre.

Detta bör du undvika

Det finns några saker som du absolut inte bör köpa begagnat och orsaken till detta är säkerhet!

  • Även om det kan kännas lockande bör du aldrig köpa en begagnad bilbarnstol. Du kan aldrig med säkerhet veta om den är skadad på insidan eller har blivit krockad tidigare. Den kan se hur fin ut som helst.
  • Detsamma gäller för cykelhjälmar. Hur fin cykelhjälmen än är på utsidan kan den vara skadad och det betyder att ditt barns huvud inte kommer att vara säkert om en olycka skulle inträffa. Det räcker med att det finns en liten spricka för att skapa stora problem.