Som förälder kan det vara enormt roligt att klä barnen i söta och fina stilar. Om barnen själva fick välja skulle de nog däremot hellre gå klädda som superhjältar och enhörningar. Många barn är dessutom ganska kinkiga med påklädningen och tycker inte att det är det minsta intressant med kläder.

Om du känner igen dig i det här kan det vara en smart idé att satsa på kläder som passar barnens favoritleksaker. Det finns ett antal tillvägagångssätt och för att det inte ska tunna ut plånboken allt för mycket kan du köpa bra och billiga leksaker online som kommer uppskattas enormt av knoddarna.

Fånga upp teman

Tanken med att matcha barnens plagg med deras leksaker är inte att de ska gå omkring i maskeradkläder, även om småttingarna säkert själva skulle tycka det vore jättekul. I stället handlar det om att hämta inspiration från leksakerna, till exempel vad gäller färgkombinationer och former. Det är till exempel ingen slump att många barn tyckte att det blev roligare att använda runda glasögon eller kläder i Hogwarts färger efter att Harry Potter slagit igenom!

Många leksaker är baserade på serie- eller sagofigurer, exempelvis björnen Bamse, Pokémon eller Batman, och de har alla sina unika färger. Skaffa kläder i rött och blått till barn som gillar Spiderman och skira pastellfärger till småttingar som älskar Disneyprinsessor. Det kommer plötsligt bli så mycket roligare att klä sig och leksakerna kan gärna få följa med överallt som matchande kompisar.

Dekaler och klistermärken

Vill barnen inte sätta på sig gummistövlarna när det regnar? Vägrar de gå till dagis eller skola? Behöver de lite sysselsättning i hemmet medan du jobbar? Ibland kan något så enkelt som en uppsättning kul klistermärken bli en stor hjälp. Låt barnen välja vilket märke de vill ha och sätt det på stövlar, vantar eller skolväskor. Det spelar ingen roll om de lossnar så småningom då det finns hela uppsättningar att köpa billigt. Låt dem rita olika teckningar som märkena kan fästas på eller ge dekaler i belöning när de varit extra duktiga.