Går du i väntans tider är det mycket som ska fixas. Man ska köpa barnvagn, skötbord och en massa annat. Som gravid måste du även köpa en del kläder till ditt lilla nytillskott. Som förstagångsförälder är det lätt att ryckas med och köpa mer än vad man egentligen behöver. Till exempel bör man tänka på vilken storlek man köper. En bebis växer väldigt fort och kan inte ha kläderna någon längre tid. Det gäller särskilt den första storleken 56, eller nyfödd som den också kallas. Det kan vara bra att ha ett par plagg i denna storlek men man behöver inte överdriva. Då är det bättre att köpa mer av nästa storlek som är 62.

Leta efter bra erbjudanden eller köp begagnat

Om du vill spara lite pengar när du ska köpa kläder till din nyfödde så är det smart att hålla utkik efter rabatter. Ett tips är att bli medlem på Familydeal som specialiserar sig på rabatter för barnfamiljer. Då får du tips på nya erbjudanden varje vecka och kan passa på att handla på butiker som säljer barnkläder. I skrivande stund har de till exempel 15 % rabatt hos sajten Geggamoja.se som fokuserar på barnkläder.

Ett annat tips om du vill hitta billiga kläder är att leta begagnat. Många säljer av stora säckar med barnkläder som är i gott skick. Oftast hinner den lille inte använda kläderna så mycket så de kan utan problem säljas vidare. På sajter som Tradera och Blocket kommer det nästan dagligen upp annonser med barnkläder som du kan buda på. Det gäller inte bara när bebisen är nyfödd utan också när denne börjar komma upp i ålder.

Köp neutrala kläder som passar båda könen

Har du planer på att skaffa flera barn är det bra att ha det i åtanke när du kör dina inköp till din förstfödde. Du kan till exempel satsa på neutrala färger som vitt och grått som passar till båda könen. I butikerna finns det gott om bodys och pyjamasar som passar till alla. Då slipper du fundera på att köpa nytt när det är dags för bebis nummer två och kan bara komplettera med ett par enklare saker. Du kan till exempel söka på “babykläder unisex” och leta i butiker som H&M och Polarn & Pyret. Genom att låta barnen ärva kläder gör du även miljön en tjänst.