När det vankas barnkalas är tårtan en av de viktigaste beståndsdelarna. Den uppskattas av både små som stora och idag finns det hur många sorter som helst. Vill du göra det hela ännu roligare kan du kombinera barnens kläder med både festens och tårtans motiv.

Valet av tårta beror på flera saker, inklusive barnets intressen, favoritsmaker och ålder. Hos dintarta.se hittar du allt du behöver för att få en hellyckad tårta, oavsett om du vill ha en färdig eller vill göra en själv. Du kan hitta tårtor med kul och innovativa motiv, små munsbitar som cupcakes eller klubbor, olika tillbehör för att baka såväl som roliga säsongsvarianter som passar till exempelvis jul eller halloween. Med matchande kläder blir festen ännu roligare för alla inblandade!

Matcha tårta och kläder

Barn har vitt spridda intressen och därför är det kul att skräddarsy både tårtan och barnens kläder åt tillfället. Är de till exempel sålda på Minecraft kan det vara jätteroligt att låta hela födelsedagen gå i det kubiska temat, från strumpor och t-shirts till en tårta gjord som pixlar och med olika figurer från det populära dataspelet. Har du barn som är stormförtjusta i glitter och prinsessor? Klä dem i en ljuvlig tyllkjol, en topp med strass och ett piffigt hårband och bjud på en tårta som föreställer en enhörning eller har bilder från Frost. En kul trend är så kallade tea parties där barnen får klä sig som vuxna och äta delikata bakverk serverade på brickor.

För de yngre barnen är det Babblarna, Greta Gris och Paw Patrol som gäller. Vad kan vara roligare än en tårta med motiv från favoriterna, samtidigt som kläderna och accessoarerna föreställer dem? Födelsedagspresenten kan vara ett spel eller en leksak från de olika figurerna och glöm inte att det också finns roliga serveringstillbehör med motiven som tallrikar och servetter.

När barnen blir lite äldre blir också intressena mer specifika och då är det fotboll, pirater eller Star Wars som är populärast. Även här finns det fina kläder att matcha med, liksom skolväskor och mössor med motiv från alla spel, serier och böcker som kidsen är förtjusta i. Till tonåringarna är det också extra kul att ge saker med egna foton, exempelvis en t-shirt som föreställer den mest lajkade bilden på Instagram och en fototårta med samma motiv. I den här åldern är det ganska vanligt att barnen har fastnat för specifika märken, och då är en födelsedagspresent bestående av ett par skor eller ett klädesplagg av den designern mycket uppskattad, samtidigt som tårtan kan se ut som en märkesväska eller liknande pumps. Allt är möjligt och matchningen av kläder och tårta blir en perfekt kombination.