För den som följer modemagasin och olika momfluencers är det tydligt att gränsen mellan barn- och vuxenmode har blivit flytande. Ofta är det enda som skiljer mammans och dotterns garderob storleken på kläderna. För dig som vill hoppa på trenden att matcha outfit med ditt barn är det en god idé att hålla ett öga på sociala medier.

Att hitta kläder till en ung dam med stor vilja kan vara en utmaning. Även om din dotter ännu inte är tonåring kan det kanske kännas så ibland. Och ja, du kommer känna igen din trotsiga femåring i den trotsiga femtonåring hon en gång kommer bli. Att både du och den lilla prinsessan ska känna sig bekväma och fina i era matchande kläder är ett måste för att hålla era humör på topp.

Håll koll på sociala medier

Med stor sannolikhet har ditt barn redan blivit medvetet om hur viktigt mode och kläder är för de sociala sammanhangen. I och med internets ständiga närvaro med snabba bildintryck får inte bara vuxna utan även yngre barn hela tiden nya intryck av modebilder på sociala medier. Du som behöver hjälp med att hitta rätt i djungeln på sociala medier kan börja med Metro Modes lista över åtta internationella influencers alla modeintresserade bör ha koll på.

Att hänga med i modet på just sociala medier är en god idé, för att vara säker på att du och barnet har samma tanke om vad “on trend” innebär just för tillfället. Märken som många influencers samarbetar med, som till exempel NA-KD, brukar också vara mycket populära hos den unga modepubliken.

Mode och barn i snabb förändring

Tänk på att modets vågor rör sig fort. Att få en hållbar garderob som ändå är moderiktig är en utmaning i vanliga fall, ska du dessutom matcha med ditt barn innebär det inte bara att barnet ständigt växer ur sina kläder – i förlängningen växer hon även ur dina! Det kan vara en god idé, för att ni ska kunna fortsätta matcha, att köpa dotterns outfit både i nuvarande storlek och en storlek större. På så sätt kommer du kunna använda dina egna kläder längre.

Du som vill få ut maximal användning av garderoben kan just nu glädjas åt att kläder med snittet “oversize” är oerhört populärt. Damernas Värld utnämner exempelvis den oversizade kavajen till årets plagg 2021. Satsar du på den looken kan du se fram emot att dottern kommer kunna använda kläderna extra länge. När hon vuxit så mycket att plagget inte längre är oversize har säkert även modet förändrats mot en snävare passform, och plötsligt sitter tröjan precis som den ska – när den egentligen är urvuxen!

Matcha från topp till tå

För dig som verkligen vill matcha mamma och dotter fullt ut har tidningen Elle en inspirationsguide till både blommiga klänningar, badkläder och annat till både fest och vardag. Kanske är det just på fest som en helmatchad ensemble gör sig allra bäst?