Barn växer så det knakar och ibland känns det som att man inte gör något annat än köper nya kläder. Som förälder så kan det dessutom vara extra roligt att köpa kläder åt ens första barn, allt från små söta sparkdräkter med roliga texter när de fortfarande är pyttesmå, till bedårande prinsessklänningar eller små stiliga kostymer. Det är en stor industri och lätt att gå vilse bland utbudet. Nedan kommer en lista med saker man kan tänka på vid inköp av barnkläder.

  • Kvalitet kontra kvantitet

I småbarnsåldern när barnen växer som mest och har en tendens att slita mycket på sina kläder och smutsa ned de lätt, så kan det vara lättast att satsa på kvantitet. Investera i en garderob med basplagg, billigare slit och släp kläder, där det inte gör så mycket om de går sönder.

  • Dyrare inköp

Vissa kläder är automatiskt dyrare oavsett vart du köper dem. Nya vinterjackor och skor varje år, det tär på budgeten. För er föräldrar, kanske ensamstående mammor som vänder på varenda krona så finns det bra lösningar så ni inte behöver ligga vakna på nätterna och oroa er hur ni ska ha råd med skridskor i år. Numera finns förmånliga sidor till hjälp, såsom lånutaninkomst.nu, där kan du hitta all hjälp du behöver!

Har du gott om pengar så var inte rädd för att lägga ned lite extra på kläder ibland. Våra barn förtjänar det allra bästa och är man dessutom modeintresserad så är det dessutom extra roligt.

  • Handla secondhand

Det är inte bara bra för miljön utan också otroligt bra för din ekonomi att handla många av dina barnkläder hos secondhandbutiker. Kolla först med släktingar och vänner som har äldre barn om de kanske har kläder du kan få. Och glöm inte att själv lämna in de kläder som överlevt men blivit utvuxet till en secondhandbutik eller lägg ut på en auktionssajt.